Te Judice Wijnproevers-genietschap: Te Judice
2018: Bubbels
Wanneer en Wie8 januari 2018
Verslag: Jaak
Wijnkeuze: Lief Bartholomeus
IntroBeste wijnvrienden,

Bert kon helaas niet aanwezig zijn op de schuimwijnproef van Tejudice.
Ik heb, dankzij de notities van ovolprezen Jaak, een verslag kunnen maken van de "werkzaamheden",
waarbij me vooral één ding duidelijk is geworden: een en ander gemist!

Naar Top
De Selectie


1. Bouquin-Dupont, Champagne Vieilles Vignes 100% Blanc de Blancs! (Rik)
Stevig in de mond met accenten van brioche, gist en een lichte rokerige toets. Droge aanzet voor het overige met groen, jong fruit en flink wat mineraligheid. Deze schuimwijn heeft geen malolactische gisting ondergaan!


2. Andreola Dirupo Prosecco Extra Dry (Jaak)
In de aanzet vertoont deze wijn vooral een milde, zachte aanzet van rijpe peer met een fijne aciditeit. Toch bleek het hier om een Prosecco Extra Dry te gaan. Betrouw nooit een etiket!!


3. Champagne Rochet-Bocart 2005 Blanc de Blancs! (Lief Gryffroy)
Neus van groene appel en brioche, parallel met de sensatie op de tong waar broodgist en mineraliteit de dienst uitmaken, wel evenwichtige zuren.


4. Alma Gran Cuvee, Bellavista, Franciacorta (Thomas)
De schuimwijn komt vooral toasty opzetten in de neus maar komt wel groenfruitig op de tong terecht met flink wat bitter in de afdronk.


5. Daubanton Rizaucourt (Ivo & Marie-Louise)
De wijn vertoont meteen zijn karakter: broodgist, terroir maar ook wel zeer expressief op de tong! Uiteindelijk blijkt het hier om een champagne uit de Aube te gaan.


6. Säo Joäo 2013 Espumante (Lief B. en Chris)
Aanzet van rijper exotisch fruit met weliswaar stevig bitter in de afdronk.
Ook Portugal maakt wel eens verrassende schuimwijnen.
Naar Top
NabeschouwingMet dank aan alle milde gevers ( zonder hoofdletters)). Jaak, merci voor de info!
  • Volgende samenkomst: 5 feb. 2018 om 19.30((!) : Wijn en Kaas! Iedereen brengst zijn/haar eigen wapenuitrusting (borden, bestek, glazen) mee, samen met goed humeur en intenties!
  • Yvonne says Cheese, Lief serveert een zoet après-ski'tje, Jaak zorgt voor het aperitief en Bert voor de wijn, tenzij het antigifcentrum hier zijn veto stelt.
Tanninerijke groeten,
Bert


Voor meer informatie? Contacteer ons via Email: tejudice@xceed.be