Te Judice Wijnproevers-genietschap: Te Judice
2016: Italië
Wanneer en Wie7 maart 2016
Verslag: Bert
Wijnkeuze: Chris Gevers
IntroAfscheid van Jozué
We wisten al een tijdje dat het niet te best ging met Jozué, medestichter en gedurende vele jaren gedreven lid van onze wijnclub. Toch kwam zijn overlijden bij ons allen als een pijnlijke schok: hij was ons toch zovele jaren zo nabij! Minzaam en respectvol luisterend naar het oordeel van de leden van onze wijnclub, wou hij wel eens, heel bescheiden, zijn eigen visie prijsgeven, bijna bij wijze van excuus en toch zat hij er zelden naast! Maar zo was Jozué, mild en respectvol tegenover allen die hem nabij waren. Succesvol en bekwaam wetenschapper, overtuigd humaan medemens, grote meneer!
We zijn allen blij hem gekend te hebben en dragen in dankbaarheid een bijzonder waardevolle herinnering aan hem mee!
Al ons medeleven met zijn hechte familie maar vooral diepe bewondering voor Maria die met bewonderingswaardige zelfoppofffering haar man heeft bijgestaan in die laatste, moeilijke jaren!

*Geen klassieke intro ditmaal; wij dragen deze wijnproef respectvol op aan Jozué

Naar Top
De Selectie


1. Roche Audran, Côtes du Rhône '13
Goudkleurig
Frisfruitig met accenten van bloemen en honing. Zeer fruitige aanzet, licht bitter ook met fijne zuren, licht mineralig en met alcoholtoets die welisaar niet domineert.
G: 12 11.42 €


2. Vermentino di Sardegna '14
Jong goud
Gesloten neus met hints van bloemen, exotisch fruit maar ook wat fumé en tabak. Bescheiden zuren op de tong die zich gaandeweg meer gaan accentueren maar ook gecounterd worden door pompelmoesbitter in heel de smaakfase. De afdronk wordt wel gekleurd door teveel alcohol...
G: 13.5 11.65 €


3. Tenuta Montecaime, Montefalco Rosso '12
Robijnrood.
Kruidige geur met vuursteen en met fruit van kers&kriek. Intense smaak van nogal bittere tannines, jonge walnoot en met het zuur van noordkriek, afgerond met een kruidige finale.
G: 14 8.35 €


4. Moda Talamonti, Montepulciano d'Abruzzi '13
Paarsrode tint, zeer intens van kleur maar ook intens tranend!
Intense neus van alcohol, rijp en gestoofd rood fruit, cuberdons. Mondvullende impresessie van krachtige tannines, rijper en gekonfijt donker fruit met weliswaar bescheiden zuren. Lange afdronk!
G: 13 8.00 €


5. Cannonau di Sardegna '14
Diep doorkleurde kriek met paarse robe.
Opvallende alcoholneus met kruidig accent: zwarte peper, kruidnagel. Donker en gestoofd fruit. Maar wat een tannines! Krachtig, kruidig met het bitter van zwarte chocola. Jammy, donker fruit volgt met een lange, rijpe afdronk als afronding
G: 15.5 Aangeboden!


6. Hilberg, Barbera d'Alba '13
Kriek met paarse robe.
Presente neus van rijpere, gekonfijte fruitigheid. Breed smaakpalet van levendige maar toegankelijke tannines, kruidig maar ook met rood fruit: kers. Sappige wijn met zuren tot in de finale.
G: 14.25 15.50 €


7. Corte Scaletto, Valpolicella Superiore '12
Kriek met paarse tint.
Intense neus met kruidig accent: kruidnagel en peper. Rijp donker en gestoofd fruit vullen aan. Volle, mondvullende en peperkruidige smakaanzet met stevige maar mooi veersmolten tannines. Rijp en donker gedroogd fruit sluit een kruidig getinte finale af. Mooie, waardevolle wijn!
G: 16 Aangeboden!
Naar Top
NabeschouwingDank aan Chris voor de boeiende selectie!

*Volgend festijn: 25 april, Wijn&kaas! Aanvang: 19.30h.
Apero: Jaak
Wijn: Bert
Brood & nagerecht: Lief B.
Kaas etc.: Yvonne
* Iedereen neemt zijn /haar eigen wapentuig (glazen, bord etc.) mee én mee terug!

Dreigen aanwezig te zijn:
Jaak (x2)
Rik (x2)
Toon (x2)
Ivo&M.-L (x2)
Lief Gr (x2)
Yvonne
Lief B.
Chris
Bert

Verslag: Bert Gilles


Voor meer informatie? Contacteer ons via Email: tejudice@xceed.be